[rev_slider_vc alias=”school”]

Schoolschaatsen in Ermelo

Schaatsen is verweven met onze cultuur. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje cultuur. Ondanks dat we de laatste jaren weinig natuurijs hebben gehad, blijkt toch dat zeker 90% van de kinderen wel kan schaatsen en eigen schaatsen heeft. IJs in Ermelo wil door middel van schoolschaatsen toewerken naar meer sportstimulering en beleving! Dit betekent dat er in de lessen onder andere aandacht zal zijn voor spelvormen en beleving. In het schooljaar 2019/2020 wordt schoolschaatsen aangeboden in december 2019 aan alle basisschoolleerlingen van de groepen 1 t/m 8.

Materiaal/schaatsen

Kinderen kunnen het schoolschaatsen doen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen. Om het gebruik van hun eigen schaatsen een succes te laten worden, willen wij u er op attenderen de schaatsen vooraf te slijpen! Voor het slijpen van de schaatsen kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met de Kanovijver Ermelo.

Kosten

De kosten voor het schoolschaatsen liggen op €2,50 per leerling per uur. Voor de docenten zullen geen in rekening worden gebracht. Om de kosten te drukken is het ook mogelijk dat de school middels, bijvoorbeeld een ouder met een onderneming, de kaarten voor het schoolschaatsen laat sponsoren namens het bedrijf van de ouders.

Tijden

Uiteraard zal er ook een planning worden gemaakt om zoveel mogelijk klassen de mogelijkheid te geven om te komen schaatsen. Het schoolschaatsen zal worden gehouden op de onderstaande data. Wij vragen u dan ook een bij uw aanmelding een 4-tal voorkeursdagen/-tijden door te geven. U ontvangt dan van ons het tijdsblok(ken) waarop uw school is ingedeeld. NB: De school zorgt er zelf voor welke groepen zullen gaan schaatsen.

Aanmelden

Enthousiast geworden om ook te komen schaatsen met uw leerlingen? Meld uw klas of school dan aan door het onderstaande inschrijfformulier in te vullen of door een mail te sturen naar schoolschaatsen@ijsinermelo.nl. Het aantal deelnemers/leerlingen op de ijsbaan is maximaal 90 per uur, houdt hier rekening mee met uw aanmelding. Iedere school uit Ermelo en Putten is uiteraard welkom, echter sluit de inschrijfdatum voor het schoolschaatsen op 30 september 2019. Houdt deze datum dus goed in de gaten!

[wpforms id=”16166″ title=”false” description=”false”]