Schoolschaatsen

Ook dit jaar jaar is IJs in Ermelo weer terug! Schaatsen is natuurlijk verweven met onze cultuur. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje cultuur. Ondanks dat we de laatste jaren weinig natuurijs hebben gehad, blijkt toch dat zeker 90% van de kinderen wel kan schaatsen en eigen schaatsen heeft. IJs in Ermelo wil door middel van schoolschaatsen toewerken naar meer sportstimulering en beleving en zorgen dat elk kind in Ermelo kan komen schaatsen! Schoolschaatsen wordt aangeboden aan alle leerlingen uit Ermelo van groep 1 t/m 8 en kinderen die thuisonderwijs krijgen.

Hoe werkt het?

Alle basisscholen in Ermelo ontvangen een e-mail en kunnen haar leerlingen vanaf 1 september 2023 opgeven. In tegenstelling tot de vorige editie verloopt het dit jaar anders. InterActie Sportbedrijf verzorgt normaal gesproken de gymlessen van de school. Waarbij zij het nu mogelijk maken om i.p.v. de gymles te komen schaatsen met de klassen. De gymles wordt in overleg dus vervangen door schoolschaatsen. De vakleerkrachten van Interactie Sportbedrijf zullen aanwezig zijn tijdens het schoolschaatsen en schaatsles geven aan de kinderen die dat willen. Er is daarnaast voldoende ruimte om ook vrij te schaatsen.

Wilt u zich met uw school inschrijven? Stuur dan een mail naar evenementen@ijsinermelo.nl en laat ons weten met welke groepen/klassen u wilt komen schaatsen. InterActie Sportbedrijf neemt dan contact op om de dagen en tijden in te roosteren. Dit zal zoveel mogelijk overeenkomen met het rooster van de gymlessen. Let wel op, want vol is vol!

Wat zijn de kosten?

Voor deze editie van IJs in Ermelo hebben we een sponsor gevonden in The Vanneau Foundation die het mogelijk maakt voor alle leerlingen van Ermelo om gratis te komen schaatsen. Uiteraard zijn wij ontzettend blij dat we dit samen met The Vanneau Foundation mogelijk kunnen maken!

De schaatsen

Kinderen kunnen het schoolschaatsen doen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen. Om het gebruik van hun eigen schaatsen een succes te laten worden, willen wij u er op attenderen de schaatsen vooraf te slijpen! 

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over het schoolschaatsen? Stuur dan een mail met uw vraag naar evenementen@ijsinermelo.nl.

Ijs in Ermelo