IJs in Ermelo | Schoolschaatsen 2021
16706
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16706,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Schoolschaatsen in Ermelo

Schaatsen is verweven met onze cultuur. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje cultuur. Ondanks dat we de laatste jaren weinig natuurijs hebben gehad, blijkt toch dat zeker 90% van de kinderen wel kan schaatsen en eigen schaatsen heeft. IJs in Ermelo wil door middel van schoolschaatsen toewerken naar meer sportstimulering en beleving! Dit betekent dat er in de lessen onder andere aandacht zal zijn voor spelvormen en beleving. In het schooljaar 2022/2023 wordt schoolschaatsen aangeboden in december aan alle basisschoolleerlingen van de groepen 1 t/m 8.

Materiaal/schaatsen

Kinderen kunnen het schoolschaatsen doen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen. Om het gebruik van hun eigen schaatsen een succes te laten worden, willen wij u er op attenderen de schaatsen vooraf te slijpen! Voor het slijpen van de schaatsen kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met de Kanovijver Ermelo.

Druk in de weer!

Momenteel zijn we druk bezig met de invulling van onze evenementen, waaronder dus ook het schoolschaatsen. Meer informatie over aanmelden, tijden & kosten worden te zijner tijd bekend gemaakt op deze pagina.

IJs in Ermelo