[rev_slider_vc alias=”homeslider8″]

Beste schaatsliefhebbers,

Het bestuur van Stichting IJs in Ermelo heeft, in overleg met de gemeente Ermelo, helaas het besluit moeten nemen om het evenement IJs in Ermelo voor de aankomende editie te annuleren. Reden is de onzekere situatie betreffende de coronamaatregelen, de eventuele verlenging daarvan en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij voelen richting bezoekers, vrijwilligers en sponsoren omtrent de volksgezondheid.

 

Eind deze week zou begonnen worden met het opbouwen van de ijsbaan en van 1 december t/m 8 januari kon jong en oud schaatsen op de kunstijsbaan op ‘t Weitje. Als bestuur waren we er echt helemaal klaar voor en vinden we het nu ontzettend zuur dat dit winterse spektakel voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. Zeker voor de kinderen vinden we het ontzettend jammer, wat genoten ze de vorige keer van het ijs. Zo zouden ook deze editie meer dan liefst 2.600 kinderen komen schoolschaatsen! Het bestuur wil zijn verantwoordelijkheid nemen en vindt het in het licht van de hoge besmettingscijfers en de onzekerheid rondom de maatregelen niet wijselijk om het evenement door te laten gaan.

 

Uiteraard hebben wij ook gekeken naar verschillende alternatieven om het toch door te laten gaan, maar uiteindelijk hebben we als bestuur, in goed overleg met de gemeente, moeten vaststellen dat we het niet verantwoord vinden om het door te laten gaan. We bedanken een ieder die zich heeft ingezet in de drukke voorbereidingen om het evenement mogelijk te maken. Wij hopen echt van harte dat er volgend jaar weer een ijsbaan kan worden gehouden. Want wat zou de winter weer fantastisch geworden zijn!

 

Wij hopen op uw begrip en u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met een vriendelijke en winterse groet,

 
Het bestuur van Stichting IJs in Ermelo